Без инциденти на 80-ия антиправителствен протест снощи

https://www.24chasa.bg/novini/article/9058181 www.24chasa.bg
Поредният протест в София. Снимка: Архив

Без напрежение премина 80-тата вечер на антиправителствени демонстрации в София. За днес се предвижда 81-я пореден протест пред президентството, а в следобедните часове в столицата ще има митинг-концерт на Орлов мост под надслов „Бъдеще за България - бъдеще за младите“, както писахме по-рано. Движението в района ще бъде блокирано, а градският транспорт ще се движи с променени маршрути и спирки.

По време на снощата 80-та вечер на протести, демонстрантите се събраха на площад Независимост, за да искат предсрочни избори и оставки. Повече чети ТУК.

Движението по булевард Цар Освободител и в района на Орлов мост беше блокирано снощи. Полицаите пренасочваха автомобилите и колите на градския транспорт през обходни маршрути. Малко след 22 часа трафикът в столицата беше възстановен.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена