Кирил Добрев: Ще бъда редови член на пленума и ще правя мониторинг на политиката на ръководството

https://www.24chasa.bg/novini/article/9058336 www.24chasa.bg
КИРИЛ ДОБРЕВ

Ще бъда редови член на Националния съвет на БСП и ще правя мониторинг на политиката, която се провежда. Това заяви досегашният зам.-шеф на БСП Кирил Добрев, който отново е член на червения пленум.

Запитан дали очаква да влезе отново в Изпълнителното бюро, Добрев, който бе основен конкурент на Нинова на прекия избор, заяви: Нямам такова желание.

Ще бъда редови член, ако ръководството има нужда от мен, ще изпълнявам, каза той.

Имаме вече ново поколение млади политици, които са част от управлението на БСП, коментира Добрев състава на новия Национален съвет. Това са млади, нови, надъхани, ентусиазирани хора, които ще водят партията напред и съм много доволен, че се избра такъв Национален съвет, допълни той. Но предупреди членовете му, че трябва да бъдат умни, мъдри, да имат характер и да отстояват тезите си, а не да са просто машини за гласуване. И съм убеден, че с това ново поколение БСП ще върви напред, каза Добрев.

Запитан дали ще се чува гласът на вътрешната опозиция, Добрев коментира: Не знам какво разбирате под вътрешна опозиция. Тези неща, които свързват новия Национален съвет са много повече от тези, които го разделят.

Оптимист съм, че ръководството на партията ще я води в правилна посока, допълни той. Но призна, че хората с опит ще липсват на Националния съвет, като даде за пример парламентарната група, която след промените трябвало да мине време, за да се научи да работи.

Добрев се възмути, че с елементарни номера ръководството се е опитало да претупа конгреса.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена