Цветанов критикува Борисов: Не бива страната да се управлява от джипка

https://www.24chasa.bg/novini/article/9058373 www.24chasa.bg
Бившият втори в ГЕРБ - Цветан Цветанов учредява партията си "Републиканци за България". Снимки: Йордан Симеонов

Бившият втори в ГЕРБ учредява партията си "Републиканци за България"

Цветан Цветанов учредява партията си "Републиканци за България". Бившият втори в ГЕРБ събра 500 делегати в Интер Експо Център.
Сред учредителите са журналистът Горан Благоев, бившата депутатка от ГЕРБ Джема Грозданова, бившият кмет на Благоевград Атанас Камбитов и легендарният състезател по вдигане на тежести Благой Благоев.

Събранието започна от 13 часа, а делегатите пристигаха пред залата още от 11 часа. Докато се събираха в залата на видео екран бяха прожектирани кратки видеа, в които първите членове на новата партия се представяха.

Цветанов критикува Борисов: Не бива страната да се управлява от джипка

Началото на събранието пък даде оперният певец Георги Пандуров с химна на България и на Европа.

"Идеологът на този проект не е Цветан Цветанов, а всички вие в тази зала. Вие носите енергията и заедно можем да направим промяна в начина на управление, ценности, които да ни обединяват, а не да ни разделят", това каза в началото на събранието самият Цветан Цветанов. До 2 мандата от по 4 г. ще е максималното време, в което може един председател да е начало на новата партия, обяви Цветанов. Той отправи критики към настоящото управление на страната и подкрепи протестите.

Това, което наблюдаваме днес са протести от 80 дни, недоволство натрупвано с времето. Не трябва да се управлява от джипка, от която се раздават пари без никаква прозрачност, заяви Цветанов.

Електронното дистанционно гласуване ще е една от целите на партията му, обяви той.

Да имаме ефективно електронно управление е наша цел и да знаем, че в края на другия мандат ще има възможност всички българи да гласуват електронно, каза бившият втори в ГЕРБ и подчерта, че е получил силна подкрепа от българи, живеещи зад граница и от смесените райони.

Сред учредителите е Иван Анчев - бивш вече генерален консул в Чикаго, чийто мандат е приключил само преди 2 дни, добави от сцената Цветанов и добави, че партията му би водила преговори с всички други политически сили, с които споделят общи принципи, идеи и предложения.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена