Швейцарците са разделени по въпроса дали да се купуват нови изтребители

https://www.24chasa.bg/novini/article/9058681 www.24chasa.bg
Военни изтребители СНИМКА: Ройтерс, архив

Гласоподавателите в Швейцария са се разделили на две равни половини по отношение на плановете на правителството да закупи нови изтребители за около 6 милиарда швейцарски франка (6,46 милиарда щатски долара). Това сочат прогнозите на Швейцарската радио и телевизия, направени въз основа на частични резултати от референдума по този въпрос, предаде Ройтерс.

Ако швейцарците одобрят този разход, правителството ще може догодина да избира между европейските "Юрофайтър" на "Ербъс", "Рафал" на "Дасо" или американските "Ф/А-18 Суперхорнет" на "Боинг" и "Ф35-А Лайтнинг" на "Локхийд-Мартин". Евентуалната покупка ще замени остарялата бойна авиация на алпийската държава от 30 броя "Ф/А-18 Хорнет" със срок на експлоатация до 2030 г., пише БТА.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Сред кораловите рифове на Червено море се гмурна Андреа. Певицата замина за поредната си ваканция, като този път реши да направи пътешествие с круизен кораб. Андреа успя да се гмурне край бреговете на Египет и да се наслади на прекрасните подводни красоти. Русата изкусителка прилича на русалка, а подводните видеа, качени в инстаграм профила й

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"