Шофьор на бус уби на задна скорост дете на 2 г. (обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9059181 www.24chasa.bg
Инцидентът стана на този паркинг. СНИМКА: БИ ТИ ВИ

Трагедията станала пред очите на бабата и дядото на малчугана

Водачът имал няколко платени акта в миналото

Ромче на 2 г. и 8 месеца бе сгазено на задна скорост от бус пред очите на баба си и дядо си. Трагедията се разигра в събота около 11,30 ч на паркинга пред столичния базар “Илиянци”.

Родителите на малчугана го оставили при баба му и дядо му, които щели да го водят до базара, за да му купят дрехи. Детето държало дядо си за ръка, но точно на паркинга я пуснало и хукнало да тича. В този момент бус, доставящ стока за базара, тръгнал да излиза от паркинга на задна скорост.

Детето попаднало точно под гумите на водача. Той го блъснал, без да го види, тъй като то попадало в мъртвата му точка. Шофьорът веднага натиснал спирачката и се обадил на тел. 112. Пристигналите за 3 минути медици обаче само констатирали смъртта на малчугана.

Полицията пък проверила водача за алкохол и дрога. Пробите му са отрицателни. В дългия си шофьорски стаж той е имал няколко провинения, но вече е бил заплатил глобите си.

Разследването по случая продължава. Полицаи са иззели записите от камерите в района. Назначени са автотехническа, съдебномедицинска и медикотехническа експертиза. Образувано е досъдебно производство, очаква се шофьорът на буса да бъде привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост. Засега той не е задържан или подведен под наказателна отговорност. Вероятно това ще стане с излизането на експертизите.