Георги Харизанов отговаря на Цветан Цветанов за "Напоителни системи": Имаше натиск

https://www.24chasa.bg/novini/article/9060122 www.24chasa.bg

Г-жа Караянчева има експресивен стил, някои биха казали агресивен, става дума за политическо говорене. Сигурен съм, че тя не би използвала тази думи спрямо протестиращите извън формата надъхване на партийния актив на ГЕРБ. Това е партийно събрание, не е медийна изява. Свободата на слово важи за всички, включително за политиците..

Това заяви пред Нова тв Георги Харизанов по повод изказванията на шефката на парламента в последните дни, които предизвикаха много коментари в социалните мрежи. 

Все още аз не съм казвал нищо по повод на Цветанов, продължи Харизанов. Поводът е изказване на бившия втори в ГЕРБ, че той е извършвал злоупотреби, докато е бил шеф на Напоителни системи.

Малко след като станах член на съвета на директорите на Напоителни системи чрез един мой колега  започна натиск да заплащане на едни несъществуващи задължения към частна фирма. Когато отказах, с мен се свърза уреждач, който ми каза: като се видим ще се разберем. Минути след това подадох сигнал в Министерство на земеделието и в ГДБОП, че срещу мен има корупционен натиск. След това дадох разрешение да ме подслушват. Така че цялото ми движение и действия по това време са били известни на ГДБОП, разказа какво се е случило в миналото Харизанов.  

Аз съм редови член на партията, не знам кой даде лошия съвет на г-н Цветанов да се вторачи в мен. Не съм имал никога афинитет да ставам народен представител, не съм водил с никого такива разговори, каза още той.

Единственото нещо, което съм правил в кръга ми, е да намирам съмишленици, които не искат непременно да са част от политиката. Добър съм в това да привличам хора. А цяла партия беше създадена от хора, напуснали ГЕРБ заради Цветанов

Защитих фактите, фактологията. Това каза още Харизанов на въпрос защо е защитил Цветанов по време на апартаментгейт. Той припомни, че много хора, които сега са в партията на Цветанов, тогава не са реагирали.

 Борисов да не е начело на ГЕРБ е хипотеза, която в настоящия момент и в следващите години няма смисъл да обсъждаме. Да стане коалиция с "Републиканци за България", е възможно само ако и двете партии влязат в парламента, посочи Харизанов. 

 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата