Предаваме на Италия осъден албанец за въоръжен грабеж и бягство от полицията

https://www.24chasa.bg/novini/article/9060588 www.24chasa.bg

Окръжен съд – Кюстендил допусна незабавно предаване на властите в Италия, на 28- годишния албански гражданин Ручи Иетмир, за които има издадена Европейска заповед за арест от зам. държавен прокурор в Държавна прокуратура „Санта Мария Капуа Ветери“.

Със съдебно решение, влязло в сила през 2016 година, на издирваното лице е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок 7 години и „глоба“ в размер на 1 800 евро. Албанският гражданин има остатък за изтърпяване от 5 години и 28 дни лишаване от свобода, което не е изтърпяно, заради бягство.

Ручи Иетмир е осъден за общо 6 престъпления в Италия – въоръжен грабеж, незаконно притежание на ловна пушка, незаконно носене на оръжия на обществено място, кражба на автомобил с цел да остане ненаказан / заедно със съучастниците си / за тези престъпления, като не са се подчинили по време на бягството с откраднатия автомобил на полицейска заповед да спрат и са се движели с превишена скорост, като са поставили в опасност живота на полицаите и на движещите се останали леки автомобили, и нанасяне на телесни увреждания на двама полицейски служители. Ручи Иетмир заяви пред съда, че иска да бъде предаден възможно най- бързо на властите в Италия.

Решението на Окръжен съд – Кюстендил, с което се допуска незабавно предаване на албанския гражданин в Италия, е окончателно. До фактическото предаване, Ручи Иетмир ще остане с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която ще търпи в затвора в Бобов дол.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена