Волен Сидеров се яви в 3-то РПУ в София заради получена призовка

https://www.24chasa.bg/novini/article/9060600 www.24chasa.bg
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се яви в Трето РПУ в София заради получена призовка, предаде БТА.

Пред медиите той обясни, че е тук заради призовка по три обвинения. Те са свързани с негов апел от екрана хората да отидат на църква по време на един от най-големите християнски празници - Цветница.

Оказа се, че това било престъпление, коментира Сидеров. Той припомни, че на 15 април т.г. е бил задържан в Трето РПУ-София за 24 часа без конкретна причина и в нарушение на конституцията, която, по думите му , казва, че никой не може да бъде преследван за възгледите си.

Оттогава четири месеца аз очаквах, на първо място, мнението на Светия Синод, позициите на големите фигури във властта - на председателя на Народното събрание, на премиера, президента, председателя на ВСС. До момента няма такава позиция, затова пък получих подкрепата, съпричастността, на над два милиона българи във фейсбук, обяви лидерът на "Атака". Според него, това доказвало, че българинът днес реагира на всяка неправда.

Всички искаме върховенството на закона, но не е ли най-върховен Божият закон, който казва "не прави на другите това, което не искаш да правят на теб", отбеляза Волен Сидеров. Той добави, че е напуснал НС преди година, тъй като законите, приемани там, не са в полза на хората.

На това ще му се сложи краят, все повече българи са готови да се преборят за върховенството на закона и това ще стане по-скоро, отколкото очакваме, убеден е лидерът на "Атака".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена