"Радио Китай": Опитите на US политици да ограничат развитието на Китай чрез синдзянския въпрос са обречени на провал

https://www.24chasa.bg/novini/article/9060711 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

На третия работен форум на ЦК на ККП за Синдзян, проведен наскоро, Си Дзинпин произнесе важна реч, обобщавайки постиженията на икономическото и социално развитие в Синдзян през изминалите няколко години, разясни подробно стратегията за управление на автономния район и очерта мерките за поддържане на дългосрочната стабилност в район, пишат от "Радио Китай".

Речта на Си Дзинпин същевременно повиши доверието на местните хора спрямо постигането на по-добър живот, и показа на света, че опитите на американските политици да ограничат развитието на Китай чрез създаване на безредици в Синдзян ще се провалят.

Заради идеологически предразсъдъци и натиска от предизборната кампания в САЩ, някои американски политици измислят всякакви лъжи, свързани със Синдзян, под предлога на „правата на човека“, клеветят китайската стратегия за управление на района, провокират китайските етнически отношения и изкривяват постиженията на Синдзян в развитието, в опит да извлекат лична изгода и да всеят смут в Китай.

От 2014 г. до 2019 г. БВП на Синдзян-уйгурския автономен район нараства със среден годишен темп от 7,2%, по-висок от средния за цялата страна, разполагаемите доходи на жителите в района се увеличават със среден годишен ръст от 9,1%, а бедността е спаднала от 19,4% на 1,24% и се очаква да бъде премахната до края на 2020 г.

Централното правителство Китай е предоставило на Синдзян над 2 трилиона юана общо за 6 години, а 19 провинции и градове са инвестирали 96,4 милиарда юана в помощ на Синдзян...

Някои американски политици винаги си затварят очите пред постиженията в развитието на района. Те използват въпросите за правата на човека, етническата принадлежност и религията да изкривяват фактите и дискредитират Китай, за да постигнат скритите си мотиви. Международната общност вече е осъзнала, че същността на въпроса за Синдзян е борбата с тероризма и сепаратизма. В общия дебат на 45-ата сесия на Съвета на ООН по правата на човека от 25 септември, представителите на много страни изразиха подкрепа към Китай по въпроса за Синдзян и призоваха съответните държави да зачитат основните факти и да спрат да се намесват във вътрешните работи на Китай.

1,4 милиарда китайци никога няма да позволят на американски политици да разделят Китай, да блокират стремежа им към дългосрочна стабилност и да нарушават обединението на етническите групи в Синдзян.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За жесток побой над лидера на БСП в Долни чифлик Валентин Вълчев съобщиха вчера варненски социалисти. От разпространената информация се разбра, че наказателната акция е извършена от трима души пред офиса на областната организация на партията в морския град. "Вълчев веднага е бил медицински освидетелстван със средна телесна повреда и е подаден

За данъчни шашми с доставка на кафе, бадеми и кашу е погнат един от "Недосегаемите". Софийската градска прокуратура дава на съд бизнесмена Даниел Бояджиев за скатани 630 хиляди лева налози от фиктивни сделки, научи "България Днес". Интересното е, че Бояджиев е бивш данъчен служител и като такъв със сигурност е наясно какви документи и декларации

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него