Кафенета и ресторанти в Сърбия продължават да работят на закрито до 23 ч.

https://www.24chasa.bg/novini/article/9061063 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Работата на кафенета и ресторанти в затворени пространства в Сърбия бе продължена днес до 23 часа при спазване на всички предпазни мерки, обяви заместник-директорът на института "Батут" д-р Даря Кисич-Тепавчевич, цитирана от агенция Танюг.

Тя посочи, че разстоянието между клиентите трябва да бъде най-малко 1,5 метра, предава БТА.

Епидемиоложката каза, че ситуацията в Сърбия с Ковид-19 в момента е стабилна, но несигурна, тъй като всеки ден има определен брой заразени и починали.

През изминалата седмица нивото на заболеваемост е било 14 на 100 000 души население, докато в някои европейски страни това ниво е достигало 500 на 100 000 души.

В Черна гора имаше 100 пъти повече заболели, а в Хърватия 10 пъти повече, заяви Кисич-Тепавчевич след заседание на Кризисния щаб. Според нея това е резултат от отговорното и съвестно поведение на гражданите.

Тя посочи, че от началото на учебната година ситуацията е стабилна и за четири седмици е регистриран само един случай на локално предаване на болестта в училищна среда.

Кисич-Тепавчевич отправи апел към академичната общност да спазва мерките, тъй като след един ден започва учебната година в университетите.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кафява мечка и нейните мечета, заснети в Централна Стара планина, показаха във видео от Дирекция "Национален парк Централен Балкан". Любопитното видео е озаглавено "Да живееш на високо" и проследява разходката на мечките из планината, като малките уверено се катерят по скалите и подскачат около едрия хищник

Треньор №1 на ХХ век на България Димитър Пенев представи биографичната си книга "Стратега" в Плевен. Човекът, извел националния ни отбор до четвъртото място на световното първенство в САЩ през 1994 година, беше уважен от кмета на града Георг Спартански и някои от легендарните спортисти на града - футболистът Пламен Гетов и баскетболистът Цветан

Жан-Клод Ван Дам е герой не само в екшън филмите, но и в живота. Холивудската звезда го доказа с последната си постъпка - успя да убеди институциите в България и Норвегия да спасят живота на 3-месечната Рая. Кученцето беше заплашено от евтаназия, защото се оказа, че е пристигнало в скандинавската страна с фалшив паспорт