Бивш командир от Армията за освобождение на Косово бе изслушан в съд в Хага

https://www.24chasa.bg/novini/article/9062235 www.24chasa.bg
АГИМ ЧЕКУ

Бившият командир от Армията за освобождение на Косово /АОК/ и бивш министър-председател на страната Агим Чеку бе изслушан днес в Специалния съд за военните престъпления на АОК в Хага, предаде Танюг.

Това потвърди адвокатът на Чеку Артан Керкини, който обаче отказа да съобщи подробности за изслушването.

По-рано самият Чеку каза, че е призован в съда като заподозрян, предава БТА. 

Не е известно за какви престъпления конкретно го е разпитвал съдът.

Агим Чеку досега е бил арестуван три пъти по международна заповед за арест, издадена от Сърбия по обвинения за военни престъпления ( той е бил арестуван в България, Словения и Унгария). Освен това един път е бил изгонен от Колумбия. Нито веднъж обаче не е бил екстрадиран в Сърбия.

През май 1999 г. Чеку е избран за началник на щаба на АОК. След края на конфликта в Косово е премиер на страната от 2006 до 2008 г.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога