Жаблянов: Избори в БСП нямаше

https://www.24chasa.bg/novini/article/9063046 www.24chasa.bg
Валери Жаблянов

"Избори в БСП нямаше". Това заяви политикът Валери Жаблянов в предаването "Лице в лице" по  btv. Той говори във връзка с това как промените в ръководството на БСП ще се отразят на партията.

"Няма никакви демократични стандарти. Как може да има избори без прозрачно финансиране, без избирателни списъци и в същото време председателката на партията настоява за машинно гласуване", попита той. 

"Такова лицемерие трябва да бъде прекратено", изтъкна той.

"Когато вие не познавате някого, как се събират 400 гласа на конгрес", посочи още Жаблянов.

"Що за европейско лицемерие. Как ще каните младите хора от Европа да се върнат в България, а президента на ПЕС го изхвърляте от ръководните органи на партията. Това е скандално. Това е демонстрация на липса на политическа култура", каза той.

"За да има избори, трябва да има демократични стандарти, да има равнопоставеност на участниците", изтъкна Жаблянов.

В отговор на въпроса как ще управлява БСП, ако вземе властта, политикът каза: "БСП за съжаление се движи в обратна посока от тази, която е необходима за управлението на България. БСП отслабва постоянно."

"За съжаление настоящият председател на партията се провали. Няма добра перспектива за партията", добави той.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена