Бикове плашат хора насред София, БАБХ и общинари не откриха собственика им (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9063378 www.24chasa.bg
Два големи бика гонят хора и нападат автомобили в столичния квартал “Лозенец”. СНИМКА: НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ

Два големи бика тормозят жители на столичния район “Лозенец”, съобщи Нова тв. Част от живеещите на ул. “Нелсън Мандела” се страхуват да напуснат жилищата си, за да не бъдат подгонени от животните.

“От няколко месеца се разхождат два бика, отглеждани от мъж. Миналата седмица животните решиха да си “поиграят” с мен - тръгнаха да ме гонят. Четирима мъже ми помогнаха и ги подгониха с прът”, обясни жена. “Аз бях свидетел как биковете си “поиграха” и с един автомобил. Облизаха го добре и му извадиха огледалата с рогата си”, разказа друг жител на квартала.

От Столичната община заявиха, че са сезирали Българската агенция за безопасност на храните. Заедно с тях да издирят животните и стопанинът им вчера са отишли екипи от Столичния инспекторат и от дирекцията по общински строителен контрол. Експертите обаче не са успели да ги открият.

От БАБХ потвърдиха, че техен представител е участвал в проверката, след като са били поканени. Съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност обаче кметовете и кметските наместници били длъжни да предприемат мерки да няма свободно движение на животни по улиците. Имало и наредба на Столичната община, която също регламентирала отглеждането на селскостопански животни.

Всъщност от години агенцията по храните и местната власт си прехвърлят отговорността кой трябва да вземе мерки, за да няма животни по улиците. В крайните столични квартали е честа практика крави и коне да пасат без надзор. Има случаи, при които на служители от районните администрации се налага да ловят и да връзват коне, докато дойде собственикът им. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата