Словения поставя три австрийски провинции в червения списък

https://www.24chasa.bg/novini/article/9063662 www.24chasa.bg

Словения обяви за крайно опасни от заразяване с новия коронавирус три австрийски провинции - Виена, Тирол и Форарлберг.

Карантината за влизащите в страната от там е 10 дни, като тя може да отпадне при представяне на отрицателен Пи Си Ар тест. Решението влиза в сила в четвъртък, 1 октомври, предаде БТА. 

Изключения са предвидени за хората, които пътуват ежедневно на работа от едната в другата държава, за ученици - по същата причина, и за товарни превози. Решението няма да важи и при неотложни частни или служебни пътувания с продължителност до 48 часа. Разрешен е и транзит през Словения в рамките на 12 часа. Изключение се прави също за собственици или хора от съседните държави, наели недвижими имоти в Словения, за земеделци, обработващи своята земя от другата част на границата, както и за сезонни работници, които се връщат в Словения в рамките на 24 часа.

Останалата част от Австрия е поставена от словенските власти в "оранжевия списък". Хората, идващи от там, могат да влизат в Словения без тест за коронавирус и не са длъжни да спазват карантина.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена