Германски круизен кораб тества пътниците за коронавирус в гръцко пристанище

https://www.24chasa.bg/novini/article/9064585 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Германският круизен кораб, който се отказа от обиколката си около гръцките острови след като десетина членове на екипажа дадоха позитивни тестове за коронавирус, пристигна днес в пристанището Пирея за допълнителни тестове, съобщи държавната ЕРТ.

Експерти от Гръцката национална здравна организация се качиха на кораба Майн Шиф 6 /Mein Schiff 6/, за да тестват 922 пътници и 666 души екипаж. Всички пътници са имали негативни тестове преди да се качат на круизния кораб, предава БТА.

Всички бързи тестове, извършени оттогава са били негативни, но на нито един пътник няма да бъде разрешено да слезе от кораба, докато това не бъде позволено от Гръцката национална здравна организация.

Круизният кораб, плаващ под малтийски флаг и използван от германската туристическа компания TUI, прекъсна планирания круиз след като 12 членове на екипажа дадоха позитивен тест за коронавирус.

Корабът тръгна от Ираклион в Крит за остров Милос и след това се отклони за Пирея, пристанището, което обслужва гръцката столица Атина. Нито един човек на кораба не е проявил симптоми на Ковид-19.

Круизният кораб е първият в гръцко море след избухването на пандемията от коронавирус.