83-та вечер на протести в София: Демонстрантите тръгнаха към Орлов мост (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9066420 www.24chasa.bg
СНИМКА: Йордан Симеонов

21:00 ч. - От колоните прозвуча българският химн, след което протестиращите се тръгнаха на традиционното им шествие към Орлов мост. Обстановката е спокойна, няма напрежение. 

20:25 ч.- Граждани се редуват да говорят по микрофона на импровизираната трибуна до фонтана президентството. 

19:45 ч.- За 83-и ден граждани се събират на протест с искане за оставката на главния прокурор и кабинета. Традиционно недоволните граждани се събират на пл. „Независимост“ в столицата, предаде Би Ти Ви.

А днес в съобщение до медиите от „Отровното трио“ заявиха, че голяма част от писмата, съобщенията и становищата на протестиращи както у нас, така и зад граница не припознават ДПС като опозиционна партия. От ДПС обясниха, че атаката на протестиращите срещу партията показва липса на перспектива, на ясна визия и на идеи в организаторите.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена