Жозеп Борел: Свободата на медиите е важен принцип, залегнал в основите на ЕС

https://www.24chasa.bg/novini/article/9067663 www.24chasa.bg
Жозеп Борел СНИМКА: Ройтерс

Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп Борел заяви, че е необходимо да се работи за защитата и утвърждаването на основни права, като свободата на изразяване и плурализма на медиите на Западните Балкани, предаде агенция Бета.

По време на пандемията от коронавирус на Западните Балкани, в ЕС и по целия свят се развиха дезинформациите, посочи Борел на откриването на първата Конференция за медийна грамотност ЕС - Западни Балкани вчера и добави, че е необходим глобален ангажимент за справяне с дезинформациите, предава БТА.

"Трябва да бъдат установени източниците на дезинформация и на гражданите да бъдат предлагани сигурни, точни и своевременни факти. Трябва да се работи за защита и утвърждаване на основни права като свобода на изразяването и плурализъм на медиите", каза Борел.

"Медийната грамотност, окуражаването на младите, укрепването на гражданското общество и свободата на медиите са важни принципи, залегнали в основите на ЕС и интегрирането в ЕС", каза той.

ЕС не е пълен без Западните Балкани, каза в края на изказването си Борел.

Първата Конференция за медийна грамотност ЕС - Западни Балкани е организирана от делегацията на ЕС в Сараево, EEAS Stratcom Task Force и организацията "Защо не" от Босна и Херцеговина.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Синът на Мишо Шамара проби в европейските клубове с няколко свои рап парчета. Песните на прочулия се в САЩ с артистичното име Lil Sha- Лил Ша се въртят от известно време в нощни заведения в Полша, Чехия и други страни на Стария континент, разкриват запознати с кариерата на 16-годишния изпълнител. Последният хит на наследника на Мишо Шамара е в

Лични и фирмени сметки на Стойне Манолов са запорирани заради обвинения хазартен бос Васил Божков! Действията на разследващите поставят под въпрос бъдещето на комплекса "Царско село" и функционирането на едноименния футболен клуб, собственост на бизнесмена, научи "България Днес". Спецпрокуратурата налага запор на авоарите на Манолов по Закона за

Малка е сцената за големия талант на фолкизпълнителите. Част от родните артисти от кръшния жанр не се ограничават само с микрофона, но и търсят реализация в телевизията. През последните седмици Криско е част от състава на сериала "Ол инклузив". И макар да е рапър, мнозина го определят повече към попфолка