Приключиха клиничните изпитания на втората руска ваксина срещу COVID-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/9068174 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Приключиха клиничните изпитания на ваксината срещу COVID-19, разработена от Държавния научен център по вирусология и биотехнологии "Вектор", съобщи ръководителката на руския регулатор Роспотребнадзор Анна Попова, цитирана от ТАСС и Ройтерс.

"Клиничните изследвания приключиха във "Вектор" буквално днес. Изпитанията с ваксината продължават в московския института "Чумаков", поясни Попова, предава БТА.

По нейните думи разработените в Русия ваксини се създават на различни платформи. "Това е добре, защото тези ваксини по няколко различни начина въздействат на организма, с различна реактогенност. От производствена гледна точка те ще се реализират на различни технологични площадки, така че няма да бъдем ограничени от количествата, които можем да произведем", изтъкна Попова.

Процедурата по регистрацията на антикоронавирусната ваксина, разработена от центъра "Вектор", ще бъде завършена до 15 октомври.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена