Новият емир на Кувейт положи клетва

https://www.24chasa.bg/novini/article/9068361 www.24chasa.bg
83-годишният шейх Науаф ал Ахмад ас Сабах КАДЪР: Youtube/MOI Kuwaitnews

Новият емир на Кувейт шейх Науаф ал Ахмад ас Сабах положи днес клетва за вярност като държавен ръководител пред Националното събрание - парламента на страната, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Осемдесет и тригодишният престолонаследник бе провъзгласен за емир във вторник след смъртта на 91-годишния бивш емир Сабах ал Ахмад ал Джабер ас Сабах, който почина в САЩ, където се лекуваше от юли.

Още тогава във връзка с настаняването му в болница престолонаследникът получи ред властови правомощия.

Според конституцията на Кувейт след кончината на държавния глава наследникът на престола автоматично става емир, но встъпва в длъжност едва след полагане на клетва в парламента, пояснява агенцията.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена