Кой е Александър Андреев

https://www.24chasa.bg/novini/article/9068697 www.24chasa.bg
Александър Андреев СНИМКА: Архив

Александър Андреев, когото ГЕРБ номинира по-рано днес за председател на ЦИК, е юрист и доктор по право. Андреев работи в ЦИК от 2007 г., а в последните два мандата на комисията е и неин говорител.

Андреев има над 20 години юридически стаж. В предишния състав на комисията той бе издигнат от БСП, а в настоящия бе номиниран от ГЕРБ.

Освен това 53-годишният Андреев преподава международно частно право в Нов български университет. Там е и лектор по конкурентно право на Европейския съюз.

Завършил е право в Софийския университет, а по-късно придобива и научна степен "доктор" по право в НБУ. В УНСС пък е завършил магистратура по счетоводство и контрол.

Андреев е и медиатор по граждански и търговски спорове. Говори три езика - английски, испански и италиански.                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена