Японският посланик: България има млади хора с много потенциал, умни и креативни

https://www.24chasa.bg/novini/article/9069606 www.24chasa.bg
Вицепрезидентът Илияна Йотова и Негово Превъзходителство Нарахира Хироши СНИМКА: Прессекретариатът на президента

За задълбочаване на двустранните контакти между България и Япония във всички сфери се обявиха вицепрезидентът Илияна Йотова и Негово Превъзходителство Нарахира Хироши. На срещата на „Дондуков“ 2 бяха изтъкнати традиционно добрите отношения между двете страни и двата народа. Посланик Хироши подчерта значението на посещението на президента Румен Радев в Япония по повод възкачването на престола на император Нарухито и последвалите интензивни бизнес контакти. Това съобщиха от прессекретариата на президента.

„България има млади хора с много потенциал, умни и креативни. Трябва да засилим и двустранните отношения в сферите на науката и технологиите, както и в туризма. България има много възможности – с дългата си история, богатата си археология и минералните извори“, подчерта посланикът на Япония.

Задълбочаването на двустранните връзки беше обсъдено в контекста на глобалната криза, причинена от Ковид-19. „Един от най-важните уроци, които трябва да научим, е, че никоя страна не може да се справи сама. Необходими са глобално сътрудничество, много по-тесни връзки между различните научни среди, съвместни международни проекти за изработване на лек срещу вируса. Националният егоизъм и конкуренцията нямат място“, заяви вицепрезидентът Йотова. Посланик Хироши също подчерта, че сега най-много имаме нужда от международно сътрудничество.

Японският посланик сподели част от опита на неговата страна при приспособяването към новите условия на работа и живот. Изгражда се Агенция по дигитализацията, която да спести на гражданите и бизнеса административните затруднения. Агенцията трябва да подобри връзката на правителството в Токио с общините и с бизнеса.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога