Сръбският министър на туризма: Не е вярно, че оставаме без турагенции

https://www.24chasa.bg/novini/article/9069921 www.24chasa.bg
Расим Ляич СНИМКА: Туитър/rasimljajic

Сръбският министър на търговията, туризма и телекомуникациите Расим Ляич в изявление за Танюг опроверга информация в медиите, че страната остава без туристически агенции от утре.

По-рано днес в. "Вечерне новости" съобщи, че от утре нито една агенция в Сърбия няма да може да организира пътувания. Изданието уточни, че застрахователните компании не искат да издават застрахователни полици заради предполагаемия голям риск и затова агенциите автоматично губят право да продължат лицензите си, които изтичат утре, предава БТА.

Ляич заяви, че министерството няма да отнема лицензите на туристическите агенции и очаква този проблем да бъде решен в срок до 10 дни. Той каза, че представители на министерството днес са обсъдили със Сдружението на банките въпроса за банкови гаранции като модел за застраховане на пътуващите. Сдружението се е ангажирало до края на седмицата да представи предложение за процедурите за предоставяне на банкови гаранции за пътуване - модел, който досега не е използван в практиката, въпреки че е предвиден в закона за туризма.

Паралелно с това министерството ще посредничи между застрахователите и туристическите агенции, за да решат спора си и да запазят и този механизъм за гаранции при пътуване, каза Ляич.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата