Унгария: Докладът на ЕК за върховенството на закона e "абсурден"

https://www.24chasa.bg/novini/article/9070095 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Унгария критикува публикувания днес първи общ доклад на Европейската комисия за върховенството на закона в ЕС, предаде Франс прес.

Заедно с Полша, тя е най-остро порицаната в документа страна членка. Критикувана е корупционни връзки между политиката и бизнеса, непрозрачност и лошо качество на законодателния процес, както и по отношение на независимостта на съдебната система, предава БТА. 

"Докладът на Комисията за правовата държава е абсурден и фалшив и не може да служи като основа за една по-задълбочена дискусия в Европейския съюз", заяви унгарската министърка на правосъдието Юдит Варга. В коментар във Фейсбук тя написа още, че "концепцията и методологията (на документа) са несъвършени, източниците му са небалансирани, а съдържанието е неоснователно".

"Неприемливо е докладът на (Европейската) комисия за правовата държава да бъде съставен от организации, свързани с международна мрежа, финансирана по централизиран начин и водеща координирана политическа кампания срещу Унгария", подчерта Варга. Тя отбеляза, че унгарската глава на доклада се позовава на 12 неправителствени организации, като 11 от тях са получили през последните години на финансова подкрепа от "Отворено общество" на (Джордж) Сорос.

Правителството на Виктор Орбан редовно обвинява американския милиардер от унгарски произход, че манипулира европейските институции, опитвайки се да смени властта в Унгария, припомня Франс прес.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Колкото и жалък да е футболът в България, желаещи да го "оправят" винаги се намират. Националният ни отбор е боксовата круша на Европа, с която се гаврят отбори от всички точки на континента, но това не спира устрема на кандидатите да оглавят многострадалната федерация. Всички те, разбира се, са с най-чисти и прекрасни намерения

Съпругата на нападателя на хокейния "Питсбърг" Евгени Малкин - Ана Кастерова, попадна в Топ 20 на най-сексапилните жени в Русия. Класацията бе изготвена от читателите на местното издание на списание "Максим". Красивата госпожа, която е спортна водеща, заема 17-ото място. Първа в певицата Ана Плетньова

Съпругата на Рио Фърдинанд – Кейт, се ядоса на коментар в социалните мрежи. Тя беше обвинена от последовател в лъжа, че кара тежка бременност. Това извади извън нерви жената на бившия капитан на "Манчестър Юнайтед", която го нареди добре под коментара. Кейт е в напреднала бременност и в скоро време тя ще дари Фърдинанд с четвърто дете