Рекорден брой починали от COVID-19 в Босна и Херцеговина за денонощие

https://www.24chasa.bg/novini/article/9070142 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Броят на новозаразените с коронавирус в Босна и Херцеговина през последните 24 часа е 243, което е на нивото на средния брой случаи за денонощие от средата на месеца, но в страната бяха регистрирани рекордните 13 смъртни случая, предаде агенция Хина.

След анализ на малко повече от 2000 проби бяха потвърдени 191 нови случая на заразени в Мюсюлманско-хърватската федерация, 51 в Република Сръбска и 1 в неутралния район Бръчко, предава БТА.

С новите смъртни случаи броят на жертвите на COVID-19 се покачи на 858.

Общият брой на заразените от началото на епидемията достигна 27 467.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена