84-и ден на недоволство: 2 протеста в София

https://www.24chasa.bg/novini/article/9070598 www.24chasa.bg

Основната тема тази вечер бе докладът на Европейската комисия за върховенството на закона в държавите членки на ЕС

За 84-та вечер в София се състоя антиправителствен протест, организиран от т. нар. "Отровно трио" , предава БНР.

Обстановката в т.нар. Триъгълник на властта към 19 часа бе спокойна. Движението по бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков" не бе спряно.

След 21 часа протестиращите тръгнаха към "Орлов мост".

Исканията на демонстрантите остават непроменени - оставка на правителството, на главния прокурор, промени в Конституцията и въвеждане на машинно гласуване.

Акцент в проявата тази вечер бе огласеният доклад по новия механизъм за върховенството на закона, както и фактът че за страната ни остава мониторингът по Механизма за сътрудничество и проверка.

Протест бе организиран и пред Съдебната палата в София. От „Правосъдие за всеки” се събраха на демонстрация под надслов „Да изчистим правосъдието, а то ще изчисти всичко останало". 

Протести бяха организирани в Бургас и Велико Търново. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Сред кораловите рифове на Червено море се гмурна Андреа. Певицата замина за поредната си ваканция, като този път реши да направи пътешествие с круизен кораб. Андреа успя да се гмурне край бреговете на Египет и да се наслади на прекрасните подводни красоти. Русата изкусителка прилича на русалка, а подводните видеа, качени в инстаграм профила й

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"