Борис Джонсън: Няма да можем да запазим всички работни места

https://www.24chasa.bg/novini/article/9070673 www.24chasa.bg
Премиерът Борис Джонсън обяви, че страната е пред втора вълна на епидемията, и призова всички, които могат да работят от вкъщи, да го направят.

Британското правителство се опитва за спаси възможно най-много работни места, но няма да може да спаси всички, заяви днес британският премиер Борис Джонсън, цитиран от ДПА.

"Правим всичко по силите си да спасим всяко работно място", каза той, запитан какво ще стане с 200-те хиляди работни места в хотелиерския и ресторантьорския бранш, след като в края през октомври приключи прилагането на правителствената схема за запазване на заетостта. Положението е трудно, разбира се, и за съжаление не можем да спасим всички работни места, каза Джонсън, предава БТА. 

На съвещание на правителството премиерът засегна и въпроса за епидемията от коронавируса, отбелязва Ройтерс. Той каза, че въздействието на приетите миналата седмица ограничителни мерки няма да се усети веднага и подчерта, че растящият дневен брой на заразените и на смъртните случаи показва колко важно е всеки да продължи да спазва правилата, посочи негов говорител.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Чайче успокоява бизнесмена Росен Чолов-Чолата, което той пийва в компанията на яки другари. В тази обстановка изловиха оправдания за сводничество бизнесмен топпапараците на "България Днес". Разпознали бившата половинка на манекенката и невръстна майка Ирена Милянкова, гости на заведението умуваха дали "приятелите" на Чолата не са просто охраната

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога