Бил Гейтс ще подпомогне производството на ваксини срещу COVID-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/9070978 www.24chasa.bg
Основателят на Microsoft Бил Гейтс СНИМКА: Ройтерс

Фондацията на милиардера търси лек срещу COVID-19

Фондация "Бил и Мелинда Гейтс" е сключила споразумения с 16 фармацевтични компании за подпомагане на производството на коронавирусна ваксина, когато бъде разработена. Това съобщи основателят на „Майкрософт“. Той говори в ООН на събитие на високо равнище за достъпа до ваксини, съобщава БГНЕС.

"Единственият начин да се премахне заплахата от това заболяване някъде, е да се премахне навсякъде", каза Гейтс.

Решението е да се увеличи производството на ваксини в световен мащаб, за да достигне до всички възможно най-скоро, посочи той.

Гейтс каза, че фондацията има редица споразумения с фармацевтични компании, но са необходими повече, особено по отношение на производството и разпространението на ваксината.

Милиардерът обяви нова сделка, която "16 фармацевтични компании са подписали с фондация "Бил и Мелинда Гейтс".

"В споразумението компаниите се ангажират, наред с други неща, да увеличат производството с безпрецедентни темпове и да гарантират, че ваксините ще се разпространяват възможно най-бързо", каза той.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата