Задържаха 19-годишен за измама с джанти в Стара Загора

https://www.24chasa.bg/novini/article/9073204 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо T.T., на 19 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 23.11.2019 г., в гр. Стара Загора, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у пострадалия, относно обстоятелството, че изпраща капаро за закупуване на два комплекта джанти, като с това му причинил имотна вреда в размер на 100 лева - престъпление по чл.209, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че обвиняемият публикувал в интернет обява за продажба на джанти. Пострадалият видял обявата и се свързал с Т.Т. Двамата постигнали уговорка, пострадалия да закупи на определена цена предложените за продажба стоки. За целта Т.Т. поискал пострадалия да му изпрати по куриерска фирма сумата от 100 лева капаро.

На 23.11.2019 г. пострадалият изпратил поисканата сума, която била получена от обвиняемия. Самият Т.Т. обаче не изпратил обявените за продажба джанти. Пострадалият извършил множество опити да се свърже с Т.Т.,но те били безуспешни,

В хода на разследването под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора се установява съпричастността на обвиняемият Т.Т. към извършването на подобни измами и в други градове в страната. Обвиняемият е многократно осъждан и спрямо него са налице и други неприключили досъдебни производства. Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Т.Т. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Т.Т. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Стара Загора.