Инспектор по храните отива в затвора за подкуп в пари и натура

https://www.24chasa.bg/novini/article/9073458 www.24chasa.bg
Инспекторите Светослав Несторов (вляво) и Георги Милчев днес бяха осъдени за взимане на подкуп.

Колегата му се отърва с условна присъда

Поискан подкуп в пари и натура от двама инспектори по храните праща зад решетките единия, а другият се отърва с условно наказание.

Пловдивският окръжен съд постанови година и половина ефективен затвор за главен инспектор в отдел „Здравеопазване на животните“ към ОДБХ в Първомай Григор Милчев. Отделно той ще трябва да плати и глоба в размер на 5000 лева. Милчев няма право да заема длъжност "главен инспектор" в Агенцията по храните в продължение на 2 г. А също е лишен и от правото да упражнява професията си на ветеринарен лекар пак за същия период.

С него на подсъдимата скамейка беше и колегата му Светослав Нестеров, но той се отърва с условно наказание от 1 г. с изпитателен срок от 3 г. Нестеров ще трябва да плати 2 бона глоба и е лишен от право да заема държавна длъжност "началник отдел" в системата на БАБХ за година и половина.

Двамата инспектори поискали подкуп по 1000 лева от първомайски животновъди, за да си затворят очите и да не им пишат актове. Освен пари настояли да им дадат и продукти от мандрата.

Присъдата подлежи на обжалване пред пред Апелативния съд.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата