Първи член на "Наглите" на свобода. Съдът пусна Йожи от затвора

https://www.24chasa.bg/novini/article/9073484 www.24chasa.bg
Йожи е първият член на "Наглите", който излиза от затвора.

Ивайло Ефтимов, известен като Йожи от бандата за отвличания на „Наглите“, е пуснат предсрочно от затвора. Това става ясно от решение на Софийския апелативен съд.

С него съдиите Николай Джурковски, Емилия Колева и Величка Цанова решиха, че Евтимов ще бъде на свобода условно за 2 години, 5 месеца и 22 дни. Това е остатъкът от присъдата му. Той е излежал над 15 години години и половина от наложените му 18. Ефтимов ще бъде с пробационна мярка „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 2 години и 5 месеца. Магистратите обосновават решението си с това, че Йожи е излежал повече от 2/3 от присъдата си.

Освен това САС е счел, че данните по делото сочат, че към момента с „примерното си и позитивно поведение, както и с отговорното си и честно отношение към труда Ефтимов е дал достатъчно по обем и съдържание доказателства за своето поправяне“.

Групата на „Наглите“ действа от 2007 до края на 2009 г., когато бяха арестувани 28 души по мащабното разследване за серия от отвличания. Сред жертвите са бизнесмените Киро Киров, Ангел Бончев и съпругата му Камелия, Борислав Атанасов, Вилхелм Краус, детето Джорджо Марков, синът на Румен Гунински. По време на плен някои от тях останаха без уши и пръсти.

Друг състав на съда отказа предсрочно освобождаване на друг член на групата - Даниел Димитров-Релето.

Преди години Йожи пак бе пуснат, но на първа инстанция. След като "24 часа" съобщи новината, втората го върна в затвора.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата