Кметът на Москва нареди една трета от служителите да работят от вкъщи

https://www.24chasa.bg/novini/article/9073714 www.24chasa.bg
Сергей Собянин СНИМКА: Ройтерс

Кметът на Москва Сергей Собянин нареди днес на работодателите да прехвърлят поне 30 процента от служителите си към дистанционна работа, за да бъде спряна заразата от коронавируса, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В момента заразените в руската столица се увеличават с около 2000 дневно.

В блога си Собянин отбеляза, че в Москва броят на настанените в болница с Ковид-19 се увеличава с около 5000 седмично и делът на децата за пръв път е надхвърлил 19 на сто.

Собянин каза, че от понеделник, 5 октомври, работодателите трябва да поискат от поне 30 процента от персонала си да работи от вкъщи. Това се отнася и за всички служители над 65 години и хронично болните.

Кметът изрази надежда, че тези мерки ще са достатъчни за спиране на ръста на заразата и няма да се наложи вземането на по-строги мерки.
Москва, която по-рано през годината стана епицентър на заразата с коронавирус в Русия, регистрира 2424 случаи за последното денонощие, казаха днес властите.

В Руската федерация са установени нови 8945 случаи (най-големия дневен ръст от 12 юни), с които заразените в страната станаха 1 185 231 - четвърто място по брой в световен мащаб.

За последното денонощие в Русия са починали 169 души.