Убиецът на Милен Цветков го блъснал умишлено с 99 км/ч, може да лежи и до живот (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9074167 www.24chasa.bg

Колата на 22-годишния Кристиан Николов е убила журналиста Милен Цветков с 99 км/ч, показа комплексната медицинско-техническа експертиза. В четвъртък следовател прецизира обвинението му, а разследването вече е приключило. Според него младежът е убил журналиста, шофирайки под въздействието на три вида наркотици - амфетамин, марихуана и кокаин.

Кристиан е обвинен, че умишлено е блъснал колата на Цветков и така е причинил смъртта му. За подобно престъпление законът предвижда до 20 г. затвор или доживотна присъда.

Автомобилът на Милен Цветков бе помлян от аудито на Кристиан малко след 18 ч на 19 април на кръстовището на ул. “Хенрик Ибсен” и бул. Черни връх” в София.

Приближавайки кръстовището, при червен сигнал на светофара, Кристиан не направил нищо, за да намали скоростта или да спре, показали експертизите.

В същия момент на платното и в района на кръстовището се намирали още много хора - шофьори и пешеходци. Записи на камери на близките сгради показаха, че кръстовището пресичали шестима души, които се разминали на сантиметри с колата на Кристиан. Според прокуратурата само по чудо те останали невредими.

Младежът е в ареста от 19 април. Въпреки няколкото му опита да излезе на свобода съдът не го пусна.

Днес с доказателствата по делото ще се запознава повереникът на сина на Милен Цветков - Боян, адвокат Менко Менков, а на 5 октомври адвокат Надежда Ковачева, която представлява дъщерята на журналиста - Калина. Двете деца ще встъпят по делото като частни обвинители.

На 6 октомври доказателствата ще чете Кристиан и защитникът му Любомир Таков. След запознаване с експертизите и разпитите адвокатите ще решат дали ще правят искания за събиране на още доказателства.

В случай че нямат такива, делото отива в прокуратурата, където наблюдаващият прокурор ще пише обвинителния акт срещу Кристиан. След това той ще бъде внесен в Софийския градски съд (СГС) за насрочване на разпоредителното заседание.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена