Още 250 семейства абонати на “Топлофикация - София”, инвеститор дари 1 км топлопровод

https://www.24chasa.bg/novini/article/9074258 www.24chasa.bg
Бойко Бойков

Още 250 семейства в София ще се свържат с топлопреносната мрежа на “Топлофикация - София”. Повечето от тях са млади двойки с малки деца и са собственици на имоти в един от най-новите жилищни комплекси в столицата - “София Ленд Резиденс”.

Компанията инвеститор ще изгради за своя сметка 1 километър топлопровод, който ще дари на общината. Така още тази зима целият комплекс ще има парно и постоянно топла вода.

“Инвестицията, която правим, е за 2,1 млн. лв. Подобен топлопровод в “Лозенец” не е изграждан от 1989 г. насам. Капацитетът му ще позволи към него да се включат и други обекти от южната страна на бул. “Н. Вапцаров”, обясни Бойко Бойков, управител на “София Ленд Риъл Естейт”.

Топлопроводът трябва да е готов за 45 дни. Той се строи на три етапа - два вече са готови и остава само участъкът, който преминава под булеварда. Бойков подчерта, че на обекта работят 130 души, като така им се осигурява работа в тази трудна ситуация, наложена от пандемията.

Комплексът “София Ленд Резиденс” е една от най-зелените точки в столицата. Още с първата копка на първата от общо 8 сгради “София Ленд Риъл Естейт” започна засаждането на трева, дървета, многогодишни растения. Построено бе и езеро. 249-те апартамента са с уникална панорамна гледка към Борисовата градина и планината Витоша.

“Съгласувана е временната организация за движението при изграждането на топлопровода, като по време на всички етапи на изпълнението ще се осигурят по две ленти в посока по бул. “Н. Вапцаров”. Така няма да се намали значително пропускливостта на булеварда. Дейностите там трябва да приключат до началото на декември”, обясни зам.-кметът по транспорта на София Кристиан Кръстев.

Инвеститорът е имал готовност да изгради топлопровода още през лятото, но заради блокираните от протести тогава кръстовища в центъра общината не е искала да се затрудни и трафикът по бул. “Н. Вапцаров”, който беше една от алтернативите за придвижване.

“Правим този компромис с движението, за да може още тази зима тези 250 семейства да имат парно. Това са и нови абонати за “Топлофикация - София”, която е общинско дружество”, подчерта Кръстев.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Към обущаря за поправка на стари обувки се е запътил Михаил Йончев, видя "България Днес". Естрадният певец подбира облеклото си в червената гама и екстравагантни кръгли очила. След като остави на майстора плик с обувки, изпълнителят продължи към останалите си ангажименти. СНИМКИ: "България

Напълно неразпознаваема, без грим и в спортен екип, моделката Наталия Гуркова върши всекидневните си задачи, видя "България Днес". Моделката паркира в близост до дома си, след което разтовари пазарски чанти. За дневния си тонус Гуркова разчита на прясно изцеден фреш. Липсата на грим тя умело прикрива с много скъпи слънчеви очила

Джорджина Родригес иска още деца от Кристиано Роналдо. Тя даде специално интервю за "Ола", в което призна своите планове. "Моето желание да бъда майка е по-силно от всякога", сподели красавицата. В момента половинката на португалеца има тежката задача да се грижи за четири деца. Само 2-годишната дъщеричка Алана е родена от Джорджина