86-и ден: Протестиращите барикадираха един от изходите на БНТ (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9078161 www.24chasa.bg

22:40 - В този час вече останаха малко на брой протестиращи. Повечето полицаи си тръгнаха.

22:00 - Политологът Стойчо Стойчев, който излезе току-що от тв студиото на Бойко Василев, бе обстрелян с яйца.

Днес гост в "Панорама" беше и социологът Андрей Райчев, но никой не видя дали той бе замерян с яйца.

21:49 - Недоволните граждани направиха барикада на единия изход на БНТ и го заключиха с катинар.

21:30 - Протестиращите са пред сградата на Националната телевизия и хвърлят яйца начело с бившия председател на сдружението на малките хора Георги Софкин.

През това време правосъдната министърка гостува в предаването "Панорама".

20:40 - Движението по бул. „Цар Освободител“ беше блокирано.

20:20 - Друга част от протестиращите се събра традиционно пред президентството с познатите искания за оставката на правителството и на главния прокурор.

От т.нар. Отровно трио - Арман Бабикян, Велислав Минеков и Николай Хаджигенов, представиха нови 100 подписали се интелектуалци към отвореното писмо, с което искат промяна.

И тази вечер на фасадата на Народното събрание се излъчват видеоматериали, свързани с управляващите. Една от основните теми, които се дебатират от трибуната, е корупцията, съобщи БНТ.

19:30 - Тази вечер сдружение "БОЕЦ" организират акция под надслов "Гражданска "Панорама" пред сградата на БНТ. Събитието е с начален час 19.30 ч. - час и половина преди началото на едноименното предаване в ефира на националната телевизия, като участниците настояват за участие в него. 

На три пъти вече БОЕЦ блокираха сградата на БНТ, докато предаването тече, в опит да осуетят напускането на гостите. Първият път председателят на групата на ГЕРБ в парламента Даниела Дариткова и лидерът на БСП Корнелия Нинова прекараха повече от час в сградата, преди да бъдат изведени с помощта на полицията. По същия начин се наложи да напуснат сградата и социалният министър Деница Сачева, както и здравният министър Костадин Ангелов.

Тази вечер гост в "Панорама" по БНТ е правосъдният министър Десислава Ахладова, която ще коментира доклада на ЕК за върховенство за закона.