88-а вечер на протести в София: Призоваха за атаки срещу офисите на управляващата коалиция (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9082543 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Ники Литов

Тази вечер граждани отново се събраха на антиправителсвен протест в центъра на София. Исканията им остават непроменени - оставки на правителството и главния прокурор, предсрочен вот с машинно, дистанционно и електронно гласуване.

Към 21:00 ч. Традиционното шествие стигна до Орлов мост, където движението беше блокирано. Пропускаха се само линейки.

Към 20:30 ч. От днес обявяваме офисите на ГЕРБ, Обединени патриоти, т. е ВМРО, НФСБ и Воля на Марешки, ги обявяваме за законна цел на протеста в цялата страна. Това съобщи Николай Хаджигенов, цитиран от БГНЕС.

Яйца, домати, боя или както направиха в Стара Загора – купчина тор, въобще чувствайте се свободни – те са законна цел на протеста. Ние лично ще започнем от вторник по обясними причини. Във вторник започваме да посещаваме офисите на споменатите, но вие, в цялата страна чувствайте се свободни, заяви още той.

20:00 ч. Движението по бул. "Цар Освободител" бе блокирано за автомобили. Проявата преминава под засилено полицейско присъствие, посочва dnes.dir.bg.

Засега протестиращите са малко.

Протестът започна със скандирания "Оставка" и началото му беше озвучено от песента "Черната овца" на Ахат, посочва БТА.

Организаторите припомниха, че на 5 октомври в 16.30 часа местно време пред централния вход на Европейския парламент в Брюксел група българи, сред които проф. Велислав Минеков, ще дадат подробности за състоянието на върховенството на закона и корупцията в България. Те призовават всички българи, които живеят в Белгия, Германия и Нидерландия, да подкрепят усилията на евродепутатите да бъдат информирани преди началото на заседанието на ЕП.

Организаторите обобщиха, че протестът има две основни цели - оставка и честни избори..