Лекар с COVID-19: Очаквам криза на лекари в доболничната помощ при нова вълна

https://www.24chasa.bg/novini/article/9103501 www.24chasa.bg
Д-р Милен Чолаков

„Ние очакваме една смесена COVID, грипоподобна вълна, която най-вероятно след около 20-30 дни ще залее здравната система. Такива случаи като моя ще бъдат повече и очакваме една криза на лекари в доболничната помощ, които не биха могли да се справят с тази вълна“, на мнение е семейният лекар. Това заяви пред Би Ти Ви д-р Милен Чолаков. Според него основната тежест оттук нататък ще бъде изнесена именно от тях, тъй като всички пациенти първо отиват личния си лекар.

Семейният лекар от Шумен написа вчера във фейсбук, че е заразен с коронавирус. "Дадох всичко от себе си на болния човек, на Шумен, България и българския народ, които обичам от сърце. Ако стане така, да ме няма, помнете ме с добро и пазете България", написа медикът.

„Днес се чувствам по-добре, нямам температура и съм в кондиция. Засега няма проблеми“, каза д-р Чолаков.

„При мен дойдоха пациенти, които диагностицирах с COVID-19. Макар че бях с пълно оборудване – шлем, маска и ръкавици – най-вероятно съм се заразил при прегледа“, предположи той.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена