Мигранти избягаха от заключен камион в Германия

https://www.24chasa.bg/novini/article/9104554 www.24chasa.bg
Мигранти, затворени в камион с много малко въздух за дишане, успяха да избягат в Германия. СНИМКА: Пиксабей

 Мигранти, затворени в камион с много малко въздух за дишане, успяха да избягат, съобщи днес германската полиция, цитирана от ДПА.

Мигрантската група пътувала в камиона върху стоката вътре само с 30 сантиметра дишащо пространство, уточни полицейски говорител.
След като въздухът им свършил, един от тях се обадил на полицията от мобилен телефон. По-късно бил подаден сигнал, че хора скочили от камион в зона за обслужване близо до град Хайлигенрот в Западна Германия.

Когато полицията пристигнала на мястото, открила осем души без документи за самоличност, сред които един непълнолетен. Те казали, че идват от Еритрея и се опитват да стигнат до Великобритания, обясни БТА.

Полициите разпитали шофьора на камиона, заподозрян за контрабанда на хора. Той заявил, че камионът е натоварен в негово отсъствие в Нидерландия и по-късно заключил вратите от страх някой да не открадне товара, докато спи.

Когато зареждал в Хайлигенрот, чул хората да чукат отзад и отворил вратите, след което седем-осем души изскочили.

Започнато е наказателно производство за незаконно влизане без документи, а непълнолетният е предаден на службите за закрила на детето.

През последните години имаше няколко инцидента с десетки мигранти, задушаващи се в запечатани превозни средства, докато били превозвани контрабандно през Европа.

През 2019 година 39 виетнамци загинаха в задната част на микробус във Великобритания, а през 2015 година 71 мигранти бяха намерени задушени в камион в Австрия.