Дидие Щосел, управлявал Нова тв, ще води 4 от телевизиите на Келнер, но без Би Ти Ви

https://www.24chasa.bg/novini/article/9113664 www.24chasa.bg
Дидие Щосел

Чехът Любош Йетмар става новият главен изпълнителен директор на "СМЕ България" - дружеството, което ще ръководи Би Ти Ви, съобщиха официално от PPF Group, компанията на милиардера Петр Келнер, след приключването на сделката, обявено днес.

Компанията анонсира, че изцяло притежаваните от нея дъщерни дружества са завършили придобиването на Central European Media Enterprises Ltd (СМЕ) - досегашния собственик на Би Ти Ви.

Французинът Дидие Щосел, управлявал допреди година и половина Нова тв, поема ръководството на останалите 4 тв компании на СМЕ в Чехия, Словакия, Румъния и Словения, обявяват още от PPF Group.

Йетмар не заменя досегашния шеф на "Би Ти Ви Медия груп" Флориан Скала и "очаква с нетърпение да работи с него", както пише в съобщението.

По информация на "24 часа" ръководството на Би Ти Ви остава същото поне до края на годината.

Любош Йетмар става главен изпълнителен директор на СМЕ България и ще отговаря за дейностите, стратегията и бъдещите планове за развитие у нас. Той има над 20 години стаж в радио и телевизия. Ще е подчинен директно на г-н Бартоничек, миноритарен акционер в PPF.

PPF разбира жизненоважната роля на независимите и обективни медии в днешното общество и ще продължи да се придържа към ценностите, които направиха новините на bTV много уважавани, се казва още в официалното съобщение.

"bTV e добре управлявана компания с изключителен потребителски обхват и разпознаваемост на марката и очаквам с нетърпение да работя с мениджърския й екип. Мой приоритет е да продължа мисията на bTV чрез предоставяне на независими и обективни новини, както и висококачествено развлечение за нашите зрители”, казва Любош Йетмар, главен изпълнителен директор CME Bulgaria.

Очаквайте подробности.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена