Служители в Дома за стари хора в новозагорското село Баня са с COVID-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/9121707 www.24chasa.bg
COVID-19 СНИМКА: Пиксабей

В Дома за стари хора в новозагорското село Баня двама служители са диагностицирани с COVID-19, като един от тях е от медицинския персонал. Това съобщиха от Областния кризисен щаб в Сливен.

Там се извършват епидемиологични проучвания.

Продължават изследванията и сред потребителите на Дома за пълнолетни с умствена изостаналост "Качулка" край Сливен, като днес, 15 октомври, са взети проби на пулове от 59 потребители, по данни на РЗИ. Целият персонал вече е изследван, като засега броят на заразените остава непроменен - 54 души, от които 12 потребители и 42 служители, сред които 23 души са санитари и медицински сестри.

През последното денонощие са регистрирани 13 новозаболели от областта. В община Нова Загора са диагностицирани 7 души, сред които учител и стоматолог. Има инфектирани в семейно огнище. В община Котел има един заболял - медицинско лице. В община Сливен заразените са трима, в община Твърдица - двама, предава БТА.

Починала е пациентка на 63-годишна възраст, постъпила в болнично заведение в тежко състояние.

Активните към момента случаи на COVID-19 в областта са 191, от тях болните в община Сливен са 119 души, в община Нова Загора - 47, в община Котел - 20 и в община Твърдица - 5. Под карантина са 431 лица.