Над 7 000 са регистрираните благотворителни организации в Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/9124207 www.24chasa.bg

Общо 7 169 са били регистрираните благотворителни организации в Китай до края на юни, а доброволците 172 милиона, според доклад за прилагането на Закона за благотворителността, представен вчера на текущата сесия на ПК на ОСНП.

Според представените в него резултати от анкета, около 87% от допитаните са дарили пари или неща за благотворителни каузи.

В усилията за овладяване на епидемията от COVID-19 до края на юни благотворителните организации от цялата страна са получили дарения в размер на 39,63 милиарда юана (около 5,88 милиарда щатски долара).

В доклада се набляга на развитието на онлайн благотворителността, като се посочва, че през 2019 г. онлайн благотворителните дейности са събрани около 10,8 милиарда кликвания.

В сравнение с проектите на благотворителните организации за публично набиране на средства, персоналният зов за помощ може да се разпространи много по-бързо чрез социалните медии и да достигне до повече хора. Макар и даренията да са малки суми, то броят им е много по-голям, се казва в доклада.

При някои случаи обаче са открити проблеми като невярна информация и непрозрачен поток на даренията, които предизвикаха широко безпокойство сред обществото. Затова са необходими съответни закони и политическа подкрепа, се подчертава в доклада.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Най-сексапилната италианска тенисистка Камила Джорджи стана тотална блондинка. Миньончето изглежда великолепно с новата прическа. До момента тя боядисваше косата с руси кичури, но е решила изцяло да смени своя външен вид. Хубавицата се надява да хване окото на някой нов кавалер, след като от доста време е без сериозно гадже

Любослав Пенев, Стойчо Младенов, Златомир Загорчич или Миодраг Йешич? На "Армията" отново се търси треньор, който да върне европейската слава на големия ЦСКА и да се бори с "Лудогорец" за шампионската титла. "Нужен ни е човек, който е израснал в ЦСКА и е наясно с морала, изискванията и традициите на клуба - коментира пред "България Днес"

Фаворитът за нов треньор на "Левски" Славиша Стоянович ще заложи на предимно български екип. За разлика от предишния му престой на "Герена", сега той ще заложи на родни помощници. По всяка вероятност в щаба му ще има само един чужденец, който ще дойде с него. Това със сигурност няма да е дясната му ръка в отборите