BG таксиджия бит в Англия след спор за пръдня

https://www.24chasa.bg/novini/article/9126869 www.24chasa.bg
Сградата на съда в Бристъл, където бе процесът срещу нападателя на българския таксиметров шофьор.

Български таксиметров шофьор е бит от клиент в Англия, след като го помолил да слезе от колата му, защото пърди. За инцидента, който се случил миналия ноември, се разбра по време на съдебно заседание сега в Бристъл.

35-годишният Джеймс Малет бил в нетрезво състояние и се качил в колата на Александър Бончев с трима приятели. Докато ги карал към нощен клуб, англичанинът пръднал, което българинът приел за обидно. Когато спрял колата и му казал да слезе, Малет налетял на бой.

Бончев също отвърнал, но разследването установило, че това било при самозащита. Освен това нашенецът и преди бил подлаган на унижения от други пътници и затова реагирал толкова крайно.

Тъй като първоначално Малет твърди, че българинът го е нападнал, той губи работата си за "Юбер", не може да си плаща наема и се налага да се върне в България.

Англичанинът бе осъден на 6 месеца условно с 2-годишен срок на проследяване и 120 часа обществено полезен труд. Трябва да плати и 500 паунда обезщетение на Бончев, тъй като му е счупил пръст при боя.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена