Стотен ден на протести: "Велико народно въстание.5"

https://www.24chasa.bg/novini/article/9126914 www.24chasa.bg
Снимки Велислав Николов

19:30 ч.:

Проливен дъжд заваля над София по време на Великото народно въстание.

Част от протестиращите извадиха чадъри и останаха на площада на така наречения Триъгълник на властта. Други хора обаче се разотидоха заради природната стихия.

19:00 ч.:

Петото Велико народно въстание започна преди минути на площада между президентството и парламента в столицата, съобщи БТА. То беше организирано в днешния стотен ден на протеста, в който се иска оставката на правителството и главния прокурор.

Николай Хаджигенов от "Отровното трио" посочи, че днес се отбелязват 100 дни вот на недоверие към правителството. Той допълни, че тази вечер заедно с българите на площада са четирима евродепутати, които ще говорят пред събралите се.

Независимият евродепутат от Хърватия Иван Синчич отбеляза, че корупцията не е само български, но и хърватски, и европейски проблем и всеки европейски гражданин трябва да се бори с корупцията в своята страна, за да може да живее нормален живот. Той каза, че е тук, за да каже на събралите се, че Европа вижда проблемите им, и допълни, че българите трябва да се справят с тези проблеми, защото това е българската държава. Европа ще ви подкрепи, защото всички сме едно, каза още той.