Дават по-дълъг срок на уязвими европейци да останат в Англия

https://www.24chasa.bg/novini/article/9126935 www.24chasa.bg
Британският парламент

Европейски граждани, които са бездомни, имат психични проблеми или са деца, отглеждани от приемни семейства, ще могат да кандидатстват за статут на уседналост във Великобритания и след крайния срок – 30.VI.2021 г., реши законодателната комисия на британския парламент.

Неправителствени организации, работещи с уязвими хора, които не са в състояние да уредят оставането си в страната след Брекзит, приветстваха нейното становище. Това означава, че неспазилите крайния срок няма да бъдат екстрадирани автоматично.

Британското правителство вече инвестира хиляди паунди в редица организации, за да на такива европейци, но се смята, че има още доста хора, до които не са стигнали. Притесненията са, че сред тях може да се окажат и някои студенти, които са първи курс, но не са дошли в Англия заради коронавируса. Ако не го направят до края на годината и не кандидатстват за статут, догодина ще им трябва виза за Острова.

Междувременно затворени в Бристъл студенти заради много заразени обявиха, че ще започнат стачка следващата седмица, ако таксите им за общежитие не бъдат намалени с 30%. Те твърдят, че са били излъгани да дойдат в кампуса, за да учат на живо, което не се случва.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена