БСП вече си има тинк танк - не били нито секира, нито поддръжници на Нинова

https://www.24chasa.bg/novini/article/9127013 www.24chasa.bg
Донка Михайлова, Костадин Паскалев и Петър Мутафчиев обявяват инициативата си.

Паскалев, Мутафчиев и Донка Михайлова са лицата на новия червен форум

Костадин Паскалев, Петър Мутафчиев и Донка Михайлова обявиха създаването на “Социалисти за развитие на България” - тинк-танк за идеи как БСП да подобрява политиката си. Инициативата на двамата бивши министри и кметицата на Троян наподобява някогашната фракция “Открит форум” начело с Красимир Премянов, създадена в партията по времето, когато я оглавяваше Георги Първанов.

Триото обяви, че ще работи за укрепване на доверието на всички, които милеят за социалната идея - “да променим изкривения образ, който ни се налага години наред”, обясни Мутафчиев. Определят се като критици на ръководството на БСП, но не се приемат за вътрешна опозиция. Проектът нямало да се превръща в движение или фракция.

“Не се определяме като секира или като поддръжници, определяме се като хора, които искат да генерират политики”, заяви Донка Михайлова.

Първите предложения “Социалисти за развитие на България” ще направят по темите за коронакризата и следващия програмен период на ЕС, за който у нас липсвали планови документи. Държавата изостава с подкрепата за икономическите субекти в пандемията, смятат те.

Представянето вчера на “Позитано” 20 стана пред 25 симпатизанти, в залата бе и новият зам.-шеф на БСП и отговорник по идейното развитие Янаки Стоилов. Амбицията е предложенията на новия идеен клуб в БСП да влязат в предизборна програма на партията.