БСП вече си има тинк танк - не били нито секира, нито поддръжници на Нинова

https://www.24chasa.bg/novini/article/9127013 www.24chasa.bg
Донка Михайлова, Костадин Паскалев и Петър Мутафчиев обявяват инициативата си. СНИМКА: Авторът

Паскалев, Мутафчиев и Донка Михайлова са лицата на новия червен форум

Костадин Паскалев, Петър Мутафчиев и Донка Михайлова обявиха създаването на “Социалисти за развитие на България” - тинк-танк за идеи как БСП да подобрява политиката си. Инициативата на двамата бивши министри и кметицата на Троян наподобява някогашната фракция “Открит форум” начело с Красимир Премянов, създадена в партията по времето, когато я оглавяваше Георги Първанов.

Триото обяви, че ще работи за укрепване на доверието на всички, които милеят за социалната идея - “да променим изкривения образ, който ни се налага години наред”, обясни Мутафчиев. Определят се като критици на ръководството на БСП, но не се приемат за вътрешна опозиция. Проектът нямало да се превръща в движение или фракция.

“Не се определяме като секира или като поддръжници, определяме се като хора, които искат да генерират политики”, заяви Донка Михайлова.

Първите предложения “Социалисти за развитие на България” ще направят по темите за коронакризата и следващия програмен период на ЕС, за който у нас липсвали планови документи. Държавата изостава с подкрепата за икономическите субекти в пандемията, смятат те.

Представянето вчера на “Позитано” 20 стана пред 25 симпатизанти, в залата бе и новият зам.-шеф на БСП и отговорник по идейното развитие Янаки Стоилов. Амбицията е предложенията на новия идеен клуб в БСП да влязат в предизборна програма на партията.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена