ВМРО иска съд за авторите на “В като вагина” и спиране на книжката за полова просвета (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9127041 www.24chasa.bg
Така изглежда корицата на книжката.

Създателите на книжката “В като вагина”, сред които е и Българският хелзинкски комитет, да понесат наказателна отговорност за нея, поискаха вчера от партията на Красимир Каракачанов ВМРО в позиция, разпространена до медиите.

Книжката, която разказва за половото съзравяне при жените и половото самоопределяне на хората, излезе преди дни и предизвика бурна полемика в социалните мрежи заради текстовете и картинките. Според ВМРО те представлявали квалифицирани състави от Наказателния кодекс.

“За нас това е тийнейджърският вариант на Истанбулската конвенция, но в много по-скандална опаковка. Държавата в лицето на прокуратурата, но и на Министерството на науката и образованието и Министерството на здравеопазването трябва да се намеси и да спре разпространението на това “четиво”, иска вицепремиерската партия.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена