След обсадите “Панорама” кани Бабикян вместо политици за 100-ия ден на протеста (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9127047 www.24chasa.bg
БОЙКО ВАСИЛЕВ

Нито един политик не е поканен за участие в седмичното политическо предаване на БНТ “Панорама” на 100- тния ден от началото на антиправителствения протест и т.нар. Пето велико народно въстание.

Така отпадна възможността за традиционната яростна обсада на обществената телевизия. Вече пет поредни петъка гневни протестиращи освиркваха, притискаха и замеряха с яйца политици и политолози при опита им да си тръгнат от сградата на БНТ след участие в “Панорама”. Под атаките на актитвисти на БОЕЦ, “Правосъдие за всеки” и “Демократична България” първи попаднаха шефката на групата на ГЕРБ в парламента Даниела Дариткова и лидерката на БСП Корнелия Нинова, които след повече от час блокада бяха изведени с полиция. По същия начин се наложи да напуснат социалният министър Деница Сачева и здравният Костадин Ангелов. Полицейска кола след словесен сблъсък с протестърите пък изведе евродепутата от ГЕРБ Андрей Новаков миналата седмица, по-рано политологът Стойчо Стойчев бе замерян с яйца.

“Панорама” е диалог и така ще си остане, яйцата не са аргумент за нищо и никой не заслужава да го унижават, реагира на атаките водещият Бойко Василев. И излезе с контраход - покани на 15 октомври в студиото един от организаторите на протестите - Арман Бабикян, от “отровното трио”. Сред останалите коментатори са политолозите Димитър Ганев и Първан Симеонов, доц. Наум Кайчев и Любен Дилов-син.

Организаторите на Петото велико народно въстание пък обещаха “неприятна изненада” за управляващите. Студенти, които по-рано през седмицата излязоха на протест пред СУ, се присъдиниха към мероприятието. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена