40 червени напуснаха БСП и структурата, в която членува и Румен Овчаров

https://www.24chasa.bg/novini/article/9127052 www.24chasa.bg
Александър Вачев

40 социалисти са хвърлили партийните си билети днес. Всички те са били членове на червената организация в столичния район "Триадица".

Става въпрос за членовете на 2 основни партийни организации, а начело на едната е Александър Вачев, който беше кандидатът на БСП за районен кмет на "Триадица" на отминалите местни избори. 

"Напускаме, защото искаме да останем социалисти", обясни Вачев пред "24 часа". "Аз съм отговорен човек и решението, което съм взел е тежко, но го вземам именно понеже съм отговорен към партията и другарите си. В последните години БСП претърпя съществени промени в модела на управление на партията, които не съответстват на принципите и характера й от времето, когато приех да съм член на БСП - вече 10 г. Работил съм с хората в района и другарите, и няма как да остана безучастен към процесите, които са на общественото внимание в момента - че БСП се превърна в авторитарна партия", каза той. И обясни, че са за запазване на колективните органи на партията и колективните принципи на ръководство.

Вачев допълни, че с другарите му, с които ратуват за социалистическите идеали, за принципите и за социалната държава, няма как да останат безучастни към "тази лидерска партия, в която се превръща БСП". Ние сме съмишленици, прогресивни социалисти, които искат да звучат на съвременния език на обществото, каза още той. 

Вачев разказа, че процесът на напускане не тече само в "Триадица", скоро щяло да се чуе за други столични райони, както и за напуснали от червени структури в цялата страна.

Начело на организацията в "Триадица" е общинската съветничка Диана Тонова, която е близка до лидерката Корнелия Нинова и бе неин фаворит за поста на Калоян Паргов в СОС - шеф на червената група съветници.

В "Триадица" членуват още Румен Овчаров и Христо Проданов, който е сред новите попълнения в Изпълнителното бюро.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена