40 червени напуснаха БСП и структурата, в която членува и Румен Овчаров

https://www.24chasa.bg/novini/article/9127052 www.24chasa.bg
Александър Вачев

40 социалисти са хвърлили партийните си билети днес. Всички те са били членове на червената организация в столичния район "Триадица".

Става въпрос за членовете на 2 основни партийни организации, а начело на едната е Александър Вачев, който беше кандидатът на БСП за районен кмет на "Триадица" на отминалите местни избори. 

"Напускаме, защото искаме да останем социалисти", обясни Вачев пред "24 часа". "Аз съм отговорен човек и решението, което съм взел е тежко, но го вземам именно понеже съм отговорен към партията и другарите си. В последните години БСП претърпя съществени промени в модела на управление на партията, които не съответстват на принципите и характера й от времето, когато приех да съм член на БСП - вече 10 г. Работил съм с хората в района и другарите, и няма как да остана безучастен към процесите, които са на общественото внимание в момента - че БСП се превърна в авторитарна партия", каза той. И обясни, че са за запазване на колективните органи на партията и колективните принципи на ръководство.

Вачев допълни, че с другарите му, с които ратуват за социалистическите идеали, за принципите и за социалната държава, няма как да останат безучастни към "тази лидерска партия, в която се превръща БСП". Ние сме съмишленици, прогресивни социалисти, които искат да звучат на съвременния език на обществото, каза още той. 

Вачев разказа, че процесът на напускане не тече само в "Триадица", скоро щяло да се чуе за други столични райони, както и за напуснали от червени структури в цялата страна.

Начело на организацията в "Триадица" е общинската съветничка Диана Тонова, която е близка до лидерката Корнелия Нинова и бе неин фаворит за поста на Калоян Паргов в СОС - шеф на червената група съветници.

В "Триадица" членуват още Румен Овчаров и Христо Проданов, който е сред новите попълнения в Изпълнителното бюро.