“Медицински надзор” с нов шеф, отменя събитие след заразен служител (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9127163 www.24chasa.bg
ГЕОРГИ ДЕЯНОВ

УНГ специалистът д-р Георги Деянов е новият директор на агенция “Медицински надзор”, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Предишният Росен Иванов беше уволнен от здравния министър заради проверка на дейността му, която установи нарушения, свързани с неправомерно харчене на пари, управление на материални активи и др.

Решението на проф. Костадин Ангелов да назначи д-р Георги Деянов за поста е продиктувано от дългогодишната професионална дейност на Деянов в областта на донорството и трансплантацията, както и от професионалния му опит като инспектор в “Медицински одит”, обясниха от МЗ.

През 2018 г. Георги Деянов пое ръководството на Фонда за лечение на деца, който ръководи до прехвърлянето му към здравната каса през април 2019 г.

Преди това е работил в общинската болница в Елена. След това е лекар в Студентска поликлиника в София, а после в болница “Царица Йоанна” - ИСУЛ. От 2001 до 2010 г. оглавява дирекцията, свързана с донорството в Националния център за управление на трансплантацията, който впоследствие става ИАТ. После 3 години е управител на “Медицински център - НКБ”. До 2015 г. е заемал длъжността главен инспектор в Изпълнителна агенция “Медицински одит”.

Служител на “Медицински надзор” е дал положителна проба за COVID, стана ясно малко след новината за избора на новия шеф. По тази причина планираното за днес събитие за популяризиране на донорството и трансплантацията в центъра на София, което трябваше да събере лекари, трансплантирани и донори, се отменя. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена