“Медицински надзор” с нов шеф, отменя събитие след заразен служител (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9127163 www.24chasa.bg
ГЕОРГИ ДЕЯНОВ

УНГ специалистът д-р Георги Деянов е новият директор на агенция “Медицински надзор”, съобщиха от Министерството на здравеопазването. Предишният Росен Иванов беше уволнен от здравния министър заради проверка на дейността му, която установи нарушения, свързани с неправомерно харчене на пари, управление на материални активи и др.

Решението на проф. Костадин Ангелов да назначи д-р Георги Деянов за поста е продиктувано от дългогодишната професионална дейност на Деянов в областта на донорството и трансплантацията, както и от професионалния му опит като инспектор в “Медицински одит”, обясниха от МЗ.

През 2018 г. Георги Деянов пое ръководството на Фонда за лечение на деца, който ръководи до прехвърлянето му към здравната каса през април 2019 г.

Преди това е работил в общинската болница в Елена. След това е лекар в Студентска поликлиника в София, а после в болница “Царица Йоанна” - ИСУЛ. От 2001 до 2010 г. оглавява дирекцията, свързана с донорството в Националния център за управление на трансплантацията, който впоследствие става ИАТ. После 3 години е управител на “Медицински център - НКБ”. До 2015 г. е заемал длъжността главен инспектор в Изпълнителна агенция “Медицински одит”.

Служител на “Медицински надзор” е дал положителна проба за COVID, стана ясно малко след новината за избора на новия шеф. По тази причина планираното за днес събитие за популяризиране на донорството и трансплантацията в центъра на София, което трябваше да събере лекари, трансплантирани и донори, се отменя.