Италия за първи път регистрира над 10 000 нови случаи за ден

https://www.24chasa.bg/novini/article/9127404 www.24chasa.bg
Маските на открито са задължителни в цяла Италия СНИМКА: Виолина Христова

Италия регистрира 10 010 нови случая на коронавирус за последните 24 часа, съобщи днес здравното министерство, цитирано от Ройтерс. Това е най-големият дневен ръст в страната от началото на пандемията, след предишния рекорд от 8804 нови заразени вчера, съобщава БТА.

Здравното министерство съобщи и за 55 смъртни случаи, свързани с КОВИД-19, по-малко от 83 предишния ден и много по-малко от показателите в разгара на пандемията в страната през март и април, когато бе достигнат денонощен пик от 900 смъртни случая.

Броят на пациентите с коронавирус в интензивни отделения трайно нараства - 638 днес, спрямо 586 вчера и около 40 през втората половина на юли.

Италия е втора по броя на жертвите на КОВИД-19 в Европа след Великобритания, с 36 427 смъртни случаи от избухването на епидемията през февруари, по данни на Гражданска защита.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена